Postkaarten!

‘Prentbriefkaarten’, zoals het nog geregeld pronkt op de achterkant van de enorme hoeveelheid postkaarten die zijn bewaard in het VTB-archief, hebben in de laatste honderd jaar mee kleur en vorm gegeven aan de evolutie van toerisme. Maar het is ook een medium dat in de laatste eeuw een ware transformatie heeft gekend: aanvankelijk een goedkoop en gebruiksvriendelijk communicatiemiddel dat zowel in binnen- als buitenland uitvoerig werd benut, evolueerde de postkaart gaandeweg meer naar een expliciet toeristisch souvenir of ‘retro’ communicatiemiddel dat voornamelijk in het digitale tijdperk op een nieuwe manier invulling heeft gekregen.

Via deze campagne roepen wij u op om uw (mogelijks enorme) collectie postkaarten met ons te delen. Postkaarten zijn immers een visuele en tastbare beleving van toerismegeschiedenis, en we willen in de expo en onderzoek genoeg ruimte geven aan de individuele ervaringen van toerisme.

Indien u geïnteresseerd bent of nog vragen/opmerkingen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren op kasper.swerts@advn.be of info@advn.be ! U kan ook altijd een reactie achterlaten hieronder, en dan zullen wij u spoedig contacteren!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.