Reiservaring(en)

Een reis met ‘autobus’ door de VTB-afdeling Geraardsbergen in 1927

100 jaar geleden, zo beschreef de VTB het in het eerste nummer van De Toerist, moesten burgers nog ‘leren reizen’. In de honderd jaar sinds de oprichting van de VTB is reizen haast een vanzelfsprekendheid geworden in de moderne samenleving. Maar niet elke reis loopt altijd van een leien dakje, of er zijn bepaalde omstandigheden of onverwachtse gebeurtenissen die een reis net ‘memorabel’ maken. Vaak gaan deze reizen ook gepaard met materiële of visuele restanten die de reis in kwestie extra in de verf zetten. Het is daarom logisch dat we in de tentoonstelling en de publicatie ook aandacht willen schenken aan de persoonlijke belevenissen van reizigers, omdat die de historische ontwikkelingen van toerisme in Vlaanderen net zo tastbaar maken.

In deze sectie nodigen we u uit om uw memorabele reiservaring(en) en mogelijk materiaal met ons te delen. Op die manier zullen we immers in staat zijn om een zo divers, en tastbaar, beeld te schetsen van wat nu precies ‘reizen’ is geweest doorheen de laatste eeuw.

Aarzel dus zeker niet om het formulier hier bijgevoegd in te vullen!

Indien u nog vragen of problemen heeft met het formulier, of extra informatie wilt, aarzel dan niet om ons te contacteren op kasper.swerts@advn.be of info@advn.be!

2 Antwoorden op “Reiservaring(en)”

 1. Beste archivarissen,
  Ik neem aan dat de zaken, en verhalen die wij eerder bezorgden, niet opnieuw moeten ingegeven worden ? (De steun rond Hugo’s wereldreis 1955-58, mijn ervaringen als reisleidster, enz ?) Veel succes. Het zal een boeiende VTB-reis worden. Groetjes Marjet en namens Hugo Rau

  1. Beste Marjet,

   De zaken/verhalen die al in een eerdere fase bij ons zijn gekomen moeten niet opnieuw ingegeven worden nee. Nogmaals bedankt voor al het eerder ingezonden materiaal!
   Vriendelijke groeten, Kas

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.