2022-2023

Fictief promobeeld voor Spotify podcast

De kleine herontdekker
Een podcastreeks gebaseerd op reisverhalen vanuit het VTB archief

Met bijna dertig studenten waren ze: de studenten van de Master Erfgoedstudies van de Universiteit Antwerpen die zich in het academiejaar 2022-2023 in het kader van het vak “Collectie- en geheugeninstellingen: musea, archieven en bibliotheken” in de geschiedenis van de Vlaamse Toeristenbond verdiepten. Dit academiejaar stonden de vele handgeschreven reisverhalen die bewaard worden in het archief centraal. De opdracht voor de enthousiaste studenten lag dan ook voor de hand: transformeer de reisverhalen in een spraakmakende podcastaflevering! De aflevering maken immers deel uit van een nieuwe podcastreeks, namelijk de ‘Kleine herontdekker’. Het concept is simpel:

In de ‘Kleine herontdekker’ graven we door de archieven op zoek naar merkwaardige reisverhalen en andere toeristische bronnen van vroeger. We herontdekken vergane toeristische trekpleisters, vergeten wandel- en fietsroutes en toeristische gewoontes die we vandaag nog hebben. Pak uw historische reiskoffer, want we nemen u mee op her-ontdekkingsreis, ter land, ter zee en in de lucht!

Op de afgewerkte podcast is het nog even wachten, maar hieronder vinden jullie alvast de eerste podcast aflevering die werd gebruikt als voorsmaakje en inspiratie voor de studenten.

Laat ons gerust weten wat jullie ervan denken!

Podcastaflevering Een rit door de Vogezen